Paella cu fructe de mare


ingrediente:

- 250 de grame de orez de calitate , cu bob lung
- 200 de grame de creveţi decorticaţi
- 150 de grame de midii
- 150 de grame de creveţi
- 100 de grame de sepia
- 100 de grame de inele de calamar
- 75 de grame de roşii zdrobite
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- un ardei verde
- jumătate ardei roşu
- o lingură de mazăre
- câteva fire de şofran sau colorant alimentar
- 1 frunză de dafin
- sare, piper dupa gust
- ulei de măsline virgin

* în loc de fructe de mare proaspete puteţi folosi din cele congelate sau chiar o pungă de fructe de mare congelate
Fructele de mare se pun la fiert în 1 litru de apă împreună cu dafinul. Creveţii întregi se păstrează mai apoi pentru decorare.
Dacă luaţi fructe de mare prefierte, puteţi prepara supă de peste din cap şi oase de peste.
Sotam ceapa si ardeiul  tocate mărunt în ulei de măsline. Usturoiul il adaugam strivit cu tot cu coaja.
Adăugăm orezul si il prajim pana devine transparent.
Turnam supa de peste, adăugăm sofranul ( colorantul), sarea şi piperul
Punem capacul şi lăsăm la foc mic până se face orezul fara sa amestecam deloc.
Când orezul este gata adăugăm fructele de mare şi mazărea şi mai lăsăm 1-2 minute pe foc că să se întrepătrundă aromele.



Paella cu fructe de mare se serveşte caldă alaturi de un pahar de vin sec, stropita cu cu zeamă de lămâie.

Comentarii

Postări populare