Congelarea fructelor

Toate fructele care apar pe tot parcursul anului, ajung la un moment dat la preţul cel mai scăzut. Atunci trebuie să profiţi şi să le congelezi pentru a te răsfaţă mai târziu, pentru a face dulciuri, creme şi siropuri.
Este atât de bine să ai fructe delicioase, naturale disponibile în orice moment al anului, nu-i aşa? Secretul este congelarea!!! Dacă îţi place ideea, te învăţ câteva secrete.
Cel mai important este alegerea de fructe coapte, perfecte, cele care sunt moi nu se vor decongela bine.
Spălaţi-le cu apă rece şi se îndepărtează codiţele şi frunzele. Apoi, urmaţi una dintre metodele de mai jos. Amintiţi-va că atunci cand aveti nevoie de ele trebuie sa le lasati se dezgheţe pur şi simplu, nu aveti voie sa le incalziti.
Lăsaţi fructele în frigider timp de şase ore sau la temperatura camerei, timp de două ore. În creme şi prăjituri le uteti adaugă congelate.

Congelarea fructelor cu zahăr: după curăţare, aşezaţi fructele într-un recipient de plastic şi se presară zahăr, în straturi.  Apoi, se acoperă şi se pune la congelat.

Congelare fructe în sirop: Într-o cratiţă, se fierbe apă şi zahărul în cantităţi egale. Pentru a congelă fructele care se oxidează rapid, cum ar fi mere şi pere, se adaugă o lingură de suc de lămâie în sirop. Puneţi fructele într-un recipient din plastic şi se acoperă cu siropul. Atunci când rece, a pus capacul şi lăsaţi să îngheţe.

Congelarea fructelor naturale: după curat şi uscat, îndepărtaţi codiţele, frunzele şi eventual samburii şi le aşezaţi în pungi de plastic care şi pot  sigilă ermetic, potrivite pentru congelare.

Congelarea pulpă de fructe sau piure de fructe : Se îndepărtează coajă şi seminţele şi faceţi piure într-un blender. Se adaugă o linguriţă de suc de lămâie. Congelaţi în pungă sau în recipiente de plastic.

Comentarii

Postări populare