Gem de coacaze negre cu indulcitor Sweeteria

Gem de coacaze negre cu indulcitor Sweeteria

Candva demult unicii indulcitori care se gaseau pe piata erau cei din farmacie, destinati exclusiv persoanelor cu diabet. Nu ii puteai folosi la dulceturi de exemplu. La acestea proportia era de 1:1, adica un kg zahar si unul de fructe, pentru ca dulceata sa lege bine.

Practic era un fel de "diabet pe paine" in care consumai toata cota de zahar a familiei. Borcanele pline de dulceata cea mai dulce si cea mai mult fiarta erau apoi legate bine cu celofan si asezate pe raftul de sus al camerei, sa nu ajunga copiii la ele. Dar... uneori le descopereau viespile si la inceputul iernii descopereai si tu ca ai fost pradata si borcanele erau intepate, multe dintre ele golite.

Astazi indulcitorii cu stevia de la Sweeteria sunt o minunatie. Usor de folosit, cu acelasi gust minunat si dulce ca zaharul, dar fara calorii si mai ales nu influenteaza indicele glicemic, deci sunt foarte buni si pentru diabetici.
Gem de coacaze negre cu indulcitor Sweeteria



Prima data i-am vazut in prajiturile de la DarkPassion si mi-am propus sa ii incerc si eu. Apoi am vazut pe grupul paginii Sweeteria reteta de gem cu indulcitori si astazi v-o propun si eu la randul meu, pentru usurinta de preparare, gustul delicios si produsul absolut sanatos care rezulta.

Gem de coacaze negre cu indulcitor Sweeteria

Gem de coacaze negre cu indulcitor Sweeteria


  • 1 kg coacaze negre
  • 50 ml suc de lamaie
  • 100 g dulcisor

Pana o sa apara capsunile in gradina mea, am facut un gem din coacaze negre pe care le pastram in congelator, in caserole. Pentru ca am foarte multe, am scos o caserola si am lasat-o la dezghetat inainte de a o utiliza.

Am pus apoi fructele in oala la fiert timp de 5-10 minute. Cand a dat in clocot, am luat spuma, apoi am pus sucul de lamaie si am mai fiert 5 minute. 
Gem de coacaze negre cu indulcitor Sweeteria



Dulceata incepe sa lege din cauza pectinei. Acesta este momentul in care se adauga indulcitorul si se mai fierbe 3-4 minute, nu mai mult pentru ca poate cristaliza.
Gem de coacaze negre cu indulcitor Sweeteria


Am pus gemul fierbinte in borcane sterilizate si l-am asezat inrtr-o patura. In acest fel borcanele raman calde si se "sterilizeaza singure"

Mi-au iesit doua borcanele minunate de gem delicios, numai bun de pus pe gogosi, biscuiti si clatite.

Gemul este fin, bine legat, super gustos si potrivit de dulce, parfumat si fara urma de iz amarui cum se intampla la alti indulcitori.

Ce spui? Ai incerca sa faci si tu gemuri si dulceturi cu indulcitori Sweeteria?
Gem de coacaze negre cu indulcitor Sweeteria



Comentarii

Postări populare